PcWorldUpdated

01 Nov, 2010

AMD ukida ATi???!!!

Generalna — Autor s3rious @ 10:52

Nije ono sto mislite,AMD ne ukida proizvodnju ATi kartica i trziste prepusta Nvidi-i vec se ukida sam brend odnosno logo i ime ove poznate marke grafickih kartica.
Od kada je AMD kupio ATi 2006. godine za 5 milijardi dolara originalni ATi logo za GPU modele i karte zadrzan je i koriscen pod brendom AMD.Prema zvanicnim informacijama logo ce biti ukinut do kraja ove godine i jedno veliko ime i simbol biti ce oduzeti IT svetu.AMD-ova marketingska strategija je bila da zadrzi ATi logo po preuzimanju kompanije i strategija je funkcionisala tokom trzisne borbe sa intelom.Vise od jednog logotipa nesumnjivo znaci jos vise novca,resursa i napora.Osim toga AMD sprema predstavljanje nove generacije Fusion APU-a koji predstavlja integrisani CPU i GPU.Koriscenjem logotipa ATI ce uzrokovati zbunjenost kod potrosaca,tako da kompanija razmislja o ukidanju ATi logoa.Iskreno ne razumem ovakav potez AMD-a,tako da videcemo sta nas ceka,da li ce se kartice zvati AMD ili samo radeon ili potpuno drugacije videcemo.

 

 


Komentari

 1. Baš je bezveze što su odlučili da ukinu ATI, doduše ja sam korisnik nVidia kartica ali je stvarno žalosno što jedan brend kao što je ATI prestaje da postoji

  Autor noob — 01 Nov 2010, 14:58

 2. Nerviraju me te promene brendova i cuda.. mislim toliko je reklame ulozeno za neki brend i onda naprave neki shnj.... a u ovom slucaju ATI je definitivno jedini bio u stanju da paririra NVIDI-I ... i da se zove AMD, glupo je ... i samo radeon takodje..

  Autor dmc — 01 Nov 2010, 15:07

 3. Ne razumem zašto izbacuju Ati brend...strašno. Jedan od boljih brendova

  Autor vujke90 — 01 Nov 2010, 15:52

 4. Trebalo bi da ATi brand bude ukinut do kraja ove godine.

  Autor s3rious — 10 Nov 2010, 20:48


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu